LiMu Radio, LAB-ammattikorkeakoulun kampusradio, on lahtelainen radiokanava, joka vangitsee sisäänsä jotakin olennaista lahtelaisuudesta. LiMu Radion nimi ei suinkaan tule limudiskosta tai ylipäätään limpparista vaan grilliherkusta, kansainvälisestikin noteeratusta lihamukista. Lihamukin tavoin LiMu Radio on ensipuraisusta lähtien täyttä tavaraa, sopivan tulisella kastikkeella ja juuri oikealla meiningillä suoraan asiassa.

LiMu Radio tarjoaa kuulijoilleen kattauksen, joka on vertaistaan vailla. Olet sitten kiinnostunut klubimusiikista, rockista alagenreineen, populaarimusiikista, paikalliskulttuurista, päättömistä jutuista tai hersyvästä naurusta – olemme sinua varten. Olemme vaihtoehto – haluat sitten uusia tuttavuuksia tai maailmanlaajuisesti tunnettua musiikkia.

LiMu Radio toimii myös LAB-ammattikorkeakoulun oppimisympäristönä. Kampusradiossa voi suorittaa LAB-ammattikorkeakoulun opintoja innostavalla ja ainutlaatuisella tavalla.

 

Yhteydenotot ja kyselyt:

info@limuradio.fi

Mukaan toimintaan?:

rekry@limuradio.fi

Promootiot:

biisit@limuradio.fi

Osoite:

LiMu Radio
c/o LAMK, A-siipi, 1. kerros
Mukkulankatu 19
15210 LAHTI

Usein kysyttyä

Mikä ihmeen “kampusradio”?

Kampusradio on radiokanava, jota ylläpitävät täysin tai osittain kanavaa isännöivän oppilaitoksen (tässä tapauksessa LAB-ammattikorkeakoulun) opiskelijat. Kanava liittyy osin, täysin tai ei ollenkaan opintoihin. Kampusradiot ovat ns. yhteisöradioita. Kampusradioita on maailmalla tuhansia. Kaikkia yhdistää tavoite tarjota vaihtoehtoja kaupalliselle- ja valtavirtamedialle, nostaa esiin musiikkia ja ilmiöitä, jotka eivät ylitä kaupallisten tai yleisradioiden julkisuuskynnystä, tarjota ohjelmaa ilman formaattirajoitteita.

Keitä teillä on niinku töissä?

Mukana on noin 50 henkeä, joista suurin osa koostuu LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoista, mutta mukana on myös muiden oppilaitosten väkeä sekä lahtelaisia, joita kiinnostaa hyvä musiikki ja käsin tehty radio. Toimintaa johtaa opiskelijoista koostuva johtoporras, ja heidän tukenaan on pari LAB-ammattikorkeakoulun työntekijää. Radiotyöt ovat täysin vapaaehtoisia, eivatkä tekijät saa palkkaa.

Tarvitseeko osata radiotyötä päästäkseen mukaan?

Ei tarvitse. LiMu Radiossa oppii kaiken tarvittavan tekemällä. Itse asiassa koko touhu on alkanut siitä, että ryhdyttiin ottamaan selvää, miten radiota tehdään. Ainoa mitä tarvitaan on oma-aloitteisuus. Ja niitä hommia on laidasta laitaan, toimittajasta tuottajiin, somegurusta markkinointiin, tapahtumajärjestäjästä roudariin. Jos uskot, että susta olisi hyötyä kanavalle, laita viestiä rekry@limuradio.fi.

Ketkä tätä kuuntelee?

LiMu Radion kuulijoina on pääosin nuoria, opiskelijoita ja hyvän musiikin ystäviä Lahdesta, mutta myös muualta Suomesta. Vaikket kuulukaan tähän kategoriaan, ei kuulokkeista tule sähköshokkia vaikka kanavalle eksytkin.

Maksetaanko tästä palkkaa?

Ei, tätä tehdään rakkaudesta lajiin. LiMu Radio perustuu opiskelijoiden ja muiden tekijöiden vapaaehtoisuudelle ja intohimolle.

Missä Limuradiota voi kuunnella?

LiMu Radio on nettiradio, joka käyttää ns. streaming-tekniikkaa. Kampusradiot voivat olla myös FM-kanavia, mutta maailmanlaajuisesti suunta on kohti nettiradiota. Olet päässyt meidän nettisivuille, paina nyt yläpalkista kohtaa ”Kuuntele”. Jos se ei toimi, lataa kännykkääsi TuneIn –sovellus ja hae sieltä Limuradio.